مدرس برگردن ملت حق پدری دارد
وی با تقدیر از اقدام آستان قدس رضوی در ساخت زیارتگاه برای شهید مدرس در کاشمر، گفت: شهید مدرس حق پدری بر گردن ملت ایران دارد.
لاریجانی با اشاره به اینکه هنوز آن طور که باید از این شهید قدردانی نشده، افزود: سخنان آن شهید بزرگوار که یا در دسترس نیست و یا در رسانهها کامل منعکس نشده، راهگشای بسیاری از مشکلات است.
به گفته رئیس مجلس شورای اسلامی، شهید مدرس در تاریخ ایران و زمان مشروطه کارهای بزرگی انجام داد و عملاً یکتنه در برابر زورگویی و قلدری رضاخان ایستاد.
لاریجانی با اشاره به اینکه مجلس از نگاه شهید مدرس، جوهره قانونگذاری اسلام بود، یادآور شد: این در حالی بود که افرادی مانند تقیزاده اعتقاد داشتند برای پیشرفت باید مطیع غربیها شد.
وی افزود: شهید مدرس در شرایطی در مجلس سوم حضور داشت که شرایط خاصی به دلیل وقوع جنگ جهانی دوم بر کشور حاکم بود و بسیاری از کشورها با وجود آنکه ایران اعلام بیطرفی کرده بود باز هم کشور را اشغال کرده بودند.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در همان زمان بود که روسها حرم امام رضا(ع) را به توپ بستند و تزارهای روس با حرکت به سمت قزوین به حکومت وقت اعلام کردند باید هزینه آنها را هم بدهد، در غیر این صورت 24 ساعته تهران را اشغال میکنند.
به گفته لاریجانی، با این فشارها احمدشاه و صدراعظم وی صمصام از مجلس خواستار اختیار تام برای دولت شدند تا بتوانند با دولت روسیه قرارداد ببندد که در آن شرایط سخت تنها شهید مدرس بود که مردانه ایستاد و در مجلس اعلام کرد که اگر خواست خدا این است که استقلال خود را از دست بدهیم نباید با دست خود این کار را انجام دهیم و باید مقاومت کنیم.
حرکت شهید مدرس با رهبری امام تکمیل شد
رئیس مجلس شهید مدرس را تشکیلدهنده پایههای تاریخ معاصر ایران دانست و گفت: در زندگی این شهید چند نکته وجود دارد که نخستین آن حرکت شهید بود که در ادامه با رهبری امام در انقلاب اسلامی تکمیل شد، به نحوی که دیگر کسی نمیتواند نسبت به کشور ما قلدری از خود نشان دهد.
لاریجانی امام(ره) را مظهر شجاعت دانست و افزود: اقدامات امام در مسیر تفکر شهید مدرس بود که به پیروزی انقلاب اسلامی انجامید.
به گفته وی، ایستادگی در برابر زورگویان و اجانب از دیگر درسهای آن شهید والامقام و سرمایه بزرگی است که باید مسئولان و توده مردم از آن ایستادگی درس بگیرند.
وی در ادامه گفت: مرحوم مدرس در نطقهای خود همواره بر استقلال اقتصادی کشور تاکید داشت و اینکه کشور در زمینههای اقتصادی باید روی پای خود بایستد که مبادا نان و گوشت خود را از کشورهای خارج تهیه کنیم.
مذاکره از ابتدا رویکرد ایران بود نه بعد از تحریمها
لاریجانی افزود: غرب بیش از 10 سال است که در ماجرای هستهای ما سنگاندازی و ماجراجویی میکند اما حرف ما این است که نمیتوانید جوانان و ملت را از دانش هستهای محروم کنید.
لاریجانی خطاب به کشورهای غربی گفت: مبادا در مورد جمهوری اسلامی ایران اشتباه کنید، اگر امروز ما برای حل مسئله هستهای از راه مذاکره آمادهایم، نگاه دائمی ایران بوده نه برخلاف تصور شما که فکر میکنید بر اثر فشارها این تصمیم گرفته شده است؛ گرچه این ادبیات سخیف توسط برخی از سران کشورهای غربی به کار گرفته میشود.
اگر قرار است هستهای تعطیل شود پس چرا مذاکره؟
لاریجانی با تأکید بر اینکه در مورد مسئله هستهای پنهانکاری نداشته و دنبال سلاح اتمی هم نیستیم، تصریح کرد: مذاکره مسیر مناسبی برای حل و فصل این موضوعات است اما اگر تصور شما تعطیلی فعالیتهای هستهای ایران است پس چرا مذاکره میکنید؟
وی افزود: ملت ما سرافراز و پای اعتقاد خود ایستاده، راه مذاکره هم برای فهماندن این موضوع به شماست تا با تغییر رفتار، این مسئله را حل کنید.
به گفته لاریجانی، برخی حرفها ظاهر فریبندهای دارد که به نفع ملت است اما باطنش اینگونه نیست. اگر پولی داریم باید صرف و خرج فعال کردن بخش تولید شود چراکه اشتغال در گرو تولید است اما سئوال اینجا است که چگونه خرج کنیم تا اقتصاد مولد داشته باشیم.
رئیس قوه مقننه در ادامه یادآور شد: آیا فعال کردن بخش تولید سبب چرخش اقتصاد میشود یا توزیع پول نفت؟ توزیع پول بین مردم تنها تورمزا است و اثری در زندگی ندارد.
مردم خود را صاحب سهام عدالت نمیدانند
وی گفت: باید زمینه سرمایهگذاری و بستر حضور مردم در این بخش فعال شود باید در این زمینه هم از روشهای درست استفاده کرد نظیر سهام عدالت که مردم آنطور که باید و شاید خود را مالک سهام نمیدانند. این روشها غلط است و باید از راههای صحیح استفاده کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر حل هرچه سریعتر مشکلات مدیریتی یادآور شد: نگاه مجلس به دولت جدید مثبت است اما به شرطی که سیاستها و راهکارهای کلان نظام و رهبری در اداره امور فراموش نشود و تحقق یابد.
زمانی دست پر از مذاکرات خارج میشویم که روی اقتصاد کار کرده باشیم
لاریجانی افزود: راهی جز رونق تولید برای مبارزه با بیکاری وجود ندارد و باید شرایط رونق اقتصادی را فراهم کرد.
به گفته رئیس قوه مقننه، زمانی با دست پر در مذاکرات میتوانیم مانور بدهیم که روی اقتصاد و تولید ملی کار کرده باشیم؛ لذا باید معادلات را درست تشخیص داد.
لاریجانی افزود: امیدواریم در بودجه سال آینده این مشکلات رفع و از ظرفیتها استفاده شود تا با تسهیل سرمایهگذاری و ورود نیروهای کارآفرین، معضل تورم و بیکاری حل شود.